Voicemail

 

Helaas kunt u geen bericht achterlaten in de voicemailbox van het telefoontoestel waar u naar toe heeft gebeld, u kunt daarom ook contact met ons opnemen via  de contactbutton rechtboven in de contactbalk of click hier >>>>>>> voor directe verzending.

 

Wat vindt u van het gebruik van uw eigen voicemailbox of dat van degene die u gebeld heeft? 

 

Veelal zijn onderstaand  de reacties;

  1. Je bent als beller niet voorbereid op inspreken! en de ouderen onder ons voelen zich niet op zijn gemak en kunnen op dat moment de juiste vraag niet stellen en kappen het gesprek snel af.
  2. Eenmanszaken "slecht bereikbaar", De telefoon niet opnemen tijdens drukte of vakantieperiodes, kinderen die in jouw plaats een telefoontje aannemen/beantwoorden. Uit onderzoek blijkt dat eenmanszaken in Nederland slecht telefonisch bereikbaar zijn.
  3. Een voicemailbox bij uw huidige mobiele telefoon provider waar vele diensten gemakkelijk gebruik van maken  en waarbij u uw voicemailbox vol loopt van reclameboodschappen waarvan sommige zelfs alleen tegen betaling afgeluisterd kunnen worden. Tot nu toe is Nederland gevrijwaard gebleven van voicemarketing, maar het eind is nog niet in het zicht.
  4. Ruim één op de vijf mobiele bellers luistert de ingesproken berichtjes nooit af of belt direct terug zonder het bericht te beluisteren.  
  5. Voicemail kan irritant zijn, uw telefoonprovider verdient er in iedergeval flink aan, omdat altijd "opgenomen" wordt en mensen ondernemen geen actie op de voicemail of luisteren ze inderdaad niet af.
  6. Bedrijven en instellingen spreken bijna nooit voicemails in. 
  7. Telecombedrijven ertoe zijn overgegaan voor elk gesprek - hoe kort ook - minimaal één minuut in rekening te brengen. Dus ook als je iemands voicemail aan de lijn krijgt of je eigen berichten wilt beluisteren.
  8. Bellers gooiden in de afgelopen twee jaar ruim 34,6 miljoen euro weg door een voicemail in te spreken. Voicemail berichten worden vaak niet afgeluisterd, waardoor de beltijd verspilde moeite is.

Dus bij onze eigen www.voicemaildienst.nl kunt u op uw gemak uw vraag of zelfs uw ongenoegen (klacht) kwijt, maar dan doet u dat veel bewuster, want u bepaald de tijd en niet de provider.   

 

  www.voicemaildienst.nl & www.voicemailbox.nl

 

 

....